Home  >  Training & Advies  >  Diversiteit trainingen en bijeenkomsten  >  Interculturele trainingen


Interculturele training verbetert communicatie bij cultuurverschillen
 

Kennis van de interculturele communicatie is belangrijk!

Vaak zijn we ons er niet van bewust hoezeer cultuur onze manier van communiceren beïnvloedt. Wij staan er niet bij stil dat iemand met een andere culturele achtergrond voor ons vanzelfsprekende zaken wel eens heel anders kan interpreteren.

- Wil je andere culturen leren kennen en begrijpen?
- Wil je met werknemers, collega's, studenten en ouders van andere culturen
  goed, effectief en efficiënt communiceren en samenwerken?
- Wil je de diversiteit in je team positief benutten?

De interculturele training leert u op een andere manier te kijken naar de buren in de wijk, de ouders op school, de collega’s op uw werk.
Onderwerpen:

  • Wat is cultuur?
  • Waaruit bestaan de verschillen tussen culturen?
  • Hoe verbeteren wij de interculturele communicatie?
  • Hoe kun je de verschillen benutten?
  • Hoe kan cultuur de communicatie beïnvloeden, verbaal en non-verbaal?
  • Welke rol speelt de eigen culturele achtergrond?
  • Wat brengt een andere cultuur ons?

Diversiteit in uw organisatie kan veel opleveren
Diversiteit door samenwerking tussen mannen en vrouwen, hoog en lager opgeleiden, jong en oud. Belangrijk is ook diversiteit en verbreding te krijgen door mensen met verschillende culturele achtergronden in team of bedrijf te hebben.

Doelgroep
Iedereen die dagelijks te maken heeft met cultuurverschillen, zoals medewerkers van bedrijven en instellingen, maar ook ouders van leerlingen of cliënten.
Iedereen die handvatten aangereikt willen krijgen om het omgaan met mensen met een andere culturele achtergrond te verbeteren.

Werkwijze
De interculturele training of workshop wordt gegeven door onze trainers met een interculturele achtergrond. Deelnemers ervaren hoe problemen kunnen ontstaan en wat uitwisseling en kennis van de ander hen oplevert.
Aan de hand van praktijksituaties in uw organisatie of bedrijf gaan we aan de slag. Hierbij gebruiken we naast diverse werkvormen vaak interactief regietheater*.
Dit is een zeer interactieve, laagdrempelige, bewustmakende wijze van werken. Co-trainers/trainingsacteurs spelen scènes waarin dilemma’s rond interculturele communicatie zijn verwerkt.

* Interactief theater houdt de deelnemers een spiegel voor, prikkelt, nodigt uit tot discussie, vraagt van de deelnemers aanwijzingen en maakt knelpunten zichtbaar. De deelnemers zijn actief betrokken in het aandragen van oplossingen en ander gedrag, verbaal en non verbaal. Zij ervaren deze interactieve werkvorm als verhelderend, informatief en zeer onderhoudend. Interactief regietheater zet de deelnemers op een voor iedereen veilige manier aan het werk. De deelnemers krijgen de gelegenheid als regisseurs te laten zien hoe het kan.


Maatwerk
Iedere training en workshop wordt op maat gemaakt op basis van uw situatie en met eigen leerdoelen en leerwensen. Hierover gaan wij graag met u in gesprek.

Meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Bel gerust of vul onderstaand contactformulier in.


 

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Uw vraag of reactie
Verificatie code*
 

* De verficatie code is: 56105

Workshop 'Hoe het effect van een training te meten'
U leidt uw mensen voortdurend op en dat is een goede zaak. Maar weet u ook of de training/opleiding effect heeft?... meer >

Hobéon erkend aanbod voor veiligheidskundigen/ arbeidshygiënisten
... meer >

Ondersteuning en begeleiding bij de communicatie van reorganisatie- en veranderingsprocessen
... meer >

Versterken van veilig gedrag
Hoe spreek je collega's aan op onveilig gedrag met behoud van een goede relatie?... meer >