Home  >  Expertise  >  Veiligheid

 

 

 

 

 

 


Veiligheid

Veilig handelen versterken en onveilig gedrag voorkomen

Veiligheid is de laatste jaren een steeds belangrijker onderwerp geworden voor steeds meer organisaties en bedrijven.

Veiligheid is en blijft de verantwoordelijkheid van bedrijven zelf en van de mensen die er werkzaam zijn. De overheid heeft niet altijd genoeg middelen en menskracht om alles te controleren. Sommige organisaties menen dat als de hardware, de machines en apparatuur, 100 % veilig is, er dan ook geen incidenten of ongelukken meer plaatsvinden.
Wij denken dat het helaas nog lang niet zo ver is en dat het misschien wel nooit zo ver zal komen.

Het gevoerde beleid, het menselijke gedrag, het voorkomen van en aanspreken bij onveilig gedrag en het versterken van veilig gedrag blijven voorlopig nog heel belangrijk en daar richten we ons op.

Open aanbod en de incompany mogelijkheden? Meer info?

Veiligheid op de werkvloer en met name het beleid en het gedrag inzake veilig handelen in de chemie en petro-chemiesector, de afvalverwerkings-  of recyclingsector, in de vele productiebedrijven, kantooromgevingen, ziekenhuizen, zorg- en verpleegcentra. Wij doelen hier niet op de veiligheid in het verkeer of de veiligheid als gevolg van agressie of aanslagen.

U wilt voorkomen dat

  • onnodige risico's genomen worden voor mens en milieu
  • explosies plaatsvinden of toxische stoffen vrijkomen b.v. in de chemie, petrochemie
  • door menselijk fouten (dodelijke) slachtoffers vallen b.v. in de  chemie, ziekenhuizen
  • er op welke wijze dan ook (bijna) incidenten plaatsvinden door onveilig handelen
  • brand uitbreekt en (dodelijke) slachtoffers vallen op plaatsen waar zich veel mensen bevinden b.v. in zorgcentra, ziekenhuizen of instellingen voor verstandelijk beperkten.

U vindt het belangrijk dat

  • het management en leidinggevenden het voortouw nemen als het gaat om goed beleid in deze en het tonen van leiderschap. We verzorgen voor hen de training 'Leiderschap bij veiligheid in de procesindustrie'. 
  • uw organisatie een goede veiligheidscultuur heeft of indien gewenst daar aan werkt om die te krijgen. Chorda BV (www.chorda.nl) verzorgt in samenwerking met ons veiligheidscultuurmetingen en bijeenkomsten waarbij u middels gedegen en herkenbare oefen- en feedbacksessies het belang leert kennen van een goede veiligheidscultuur en deze ook leert te herkennen.
  • dat medewerkers elkaar ook aanspreken op onveilig gedrag of nog beter in een open, lerende en gelijkwaardige sfeer elkaars veilig gedrag versterken. Zowel in fabrieken, plants, ziekenhuizen maar ook in kantooromgevingen. 


Ervaring en expertise
Hetsen & Partners, erkend als onderwijsinstelling en geregistreerd in het register van de CRKBO,  heeft een zeer ruime ervaring met het beïnvloeden van beleid en gedrag rond veilig handelen.

Sinds 2004 verzorgen we al meer dan 200 werkconferenties, trainingen, workshops en individuele coaching rond veiligheid voor managers, operators, contractors en kantoorpersoneel. Aangezien onze trainers ook vaak docent drama zijn, worden zaken vaak visueel gemaakt en wordt er vaak veel geoefend met concrete en herkenbare praktijksituaties. Dit maakt het leerrendement hoger. Deze bijeenkomsten worden altijd zeer enthousiast ontvangen. Ook door operators en contractors.

Daarnaast verzorgen we sinds 2008 interactieve workshops voor toezichters van de arbeidsinspectie, het Bevoegd Gezag W.M. en de brandweer.
In opdracht van en in nauwe samenwerking met Chorda BV en de LAT RB Academie verzorgen we trainingen/cursussen, zoals de NIM Inspectieleiderscursus en de cursus Veiligheidscultuur.

Als dit onderwerp uw interesse heeft, kijk dan ook eens verder op:
Effectief communiceren voor veiligheidskundigen
Praktijktraining adviesvaardigheden voor veiligheidskundigen
Het aanspreken op onveilig gedrag
Patientveiligheid in ziekenhuizen
Patientveiligheid binnen de GGZ 
Leiderschap bij veiligheid in de procesindustrie
Training Waarderend auditen


Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Naam
E-mail
Telefoonnummer
Uw vraag of reactie
Verificatie code*
 

* De verficatie code is: 82907

Workshop 'Hoe het effect van een training te meten'
U leidt uw mensen voortdurend op en dat is een goede zaak. Maar weet u ook of de training/opleiding effect heeft?... meer >

Hobéon erkend aanbod voor veiligheidskundigen/ arbeidshygiënisten
... meer >

Ondersteuning en begeleiding bij de communicatie van reorganisatie- en veranderingsprocessen
... meer >

Versterken van veilig gedrag
Hoe spreek je collega's aan op onveilig gedrag met behoud van een goede relatie?... meer >